Amélie & Conrad

Amélie & Conrad

zaterdag 24 oktober 2015

Het swingrokje van Compagnie M.

Helemaal besmet met het Compagnie M.-virus dat de afgelopen tijd zowat heel blogland besmette, wou ik mij ook eens wagen aan een eerste Compagnie M.-patroontje.
Niet dat ik fan ben van digitale patroontjes die je nog zelf moet plakken, maar als je besmet bent, druk je op de knop om snel dat patroon te hebben ... en eigenlijk ging dat plakken heel vlot.
Ik ging aan de slag met het patroon voor 9 jaar voor mijn 8-jarige, want ik had gezien dat er een optie met knoopsgatenelastiek was, een beetje op de groei, het kan geen kwaad dacht ik. Om de knoopsgatenelastiek te integreren nam ik er de handleiding van de Cisse van Zonen 09 bij, je hoort mij al komen, ... waardoor de tailleband nog half zo breed is als op het oorspronkelijke patroon... Is dat een ramp, eigenlijk niet. Het jammere is dat hij zelfs met de knoopsgatenelastiekjes die ik rechts en links van de rits integreerde nog altijd te breed is, geen foto's op model dus, wellicht binnen een jaar ...

Foto van de voorzijde:


Foto van de achterzijde:

Stof: Kokka (wildvanstof.be)
Gestreepte stof: Veritas
Biesje: Veritas
Patroon: Compagnie M.

8 opmerkingen:

 1. Tof hoor Inge!!! Jammer dat het rokje nog niet zal kunnen gedragen worden!! Hang het maar aan de kast ipv erin... Veel te mooi om weg te hangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, goed idee, ik kan er misschien een sweater bij maken, 9 jaar uiteraard ... Beetje stom om naar de jaren te kijken ipv naar de cm, maar kom, beter te groot dan te klein ...

   Verwijderen
 2. Mooi! Jammer dat het te groot is, maar kom, ze zal er wil ingroeien zeker? Met een beetje chance wordt het een heel fijn zomerrokje voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt in orde, nu heb ik tijd om stof te zoeken voor een sweater die erbij past ...

   Verwijderen