zaterdag 3 maart 2018

De Fenna-trui uit La Maison Victor: mix en match!

Het was niet mijn bedoeling om een Fenna-trui te maken, maar toen ik in een modeblaadje een sweater zag die ik wel zag zitten, toen begonnen mijn hersenen van mix en match te doen. 😇


Hoe heb ik deze trui gemaakt? Om te beginnen knipte ik alle patroondelen van de Fenna-trui. Heb ik achteraf bekeken veel gewijzigd aan het patroon van de Fenna-trui? Eigenlijk niet. Ik werkte met een naad in het midden van het voorpand en het rugpand. Die patroondelen werden uiteraard niet aan de stofvouw geknipt, maar kregen aan elke zijde een naad van 1 cm. De rechterkant van de delen G en H (rechter zijde van het voorpand op de foto) werden samen één kleur en bij die delen werd nog eens 1,5 cm van B gevoegd (gewoon 1,5 cm van B knippen). Die 1,5 cm voegde ik uiteraard ook toe bij de mouwen en achteraan. Links vooraan werden de linkerhelften van de patroondelen G, H en B gewoon samengevoegd. Veel aanpassingswerk is er dus niet nodig om met hetzelfde patroon een volledig ander resultaat te bekomen!
De kleuren liet ik in dit geval doorlopen op het rugpand, maar een rugpand in één kleur was natuurlijk ook een optie geweest.

Sporty chic, op en top zoals ik ben, ... deeuuuuh!😵
4 opmerkingen: