Amélie & Conrad

Amélie & Conrad

maandag 29 mei 2017

Matching outfits matching minds: de wedstrijd!

Eind april schreef ik mij in voor de naaiwedstrijd die Eef Theys organiseert naar aanleiding van haar boek 'Matching outfits matching minds'. Aangezien ik net zoals vele andere mama's zoals Eef in haar boek schrijft, naai 'tussen de afwas van gisteren en de strijk van morgen', leek zo'n wedstrijd mij het uitgelezen moment om sneller af te wassen en de strijk uit te stellen. 😄 Schuiven met die prioriteiten, om tegen eind mei zoveel mogelijk te naaien uit dit boek dat al van zodra ik het in handen had, mijn creativiteit wist te prikkelen.
De eerste dagen werd er bitter weinig genaaid (#lovemyjob), maar ik zorgde wel al voor een beetje sfeer in mijn naaihoek. De scrabble-letters moesten mij herinneren aan mijn deadline voor de MOMM-wedstrijd, ... alsof ik die ooit uit het oog zou verliezen ...Na enkele dagen zat ik al snel op een rollercoaster van mogelijke ideeën en combinaties die al even snel van tafel werden geveegd toen het plots begon te zomeren of de dag erna gewoon zelfs weer herfst werd. Uiteindelijk bepaalde de tijd die ik nog had, wat nog wel en niet gemaakt kon worden. Ik koos ervoor om gewoon te maken wat ik leuk vind. Over smaken en kleuren valt niet te twisten, ik deed dus maar gewoon mijn eigen ding en maakte outfits die mijn kinderen en ikzelf in de toekomst elke dag kunnen dragen.

Complementair met Amélie 

Op basis van de rechte jurk maakte ik voor Amélie een sweaterkleedje en voor mezelf een sweater.

Blauwe stof: Stof Op zolder
Witte Stof: eigen kast
Roze stof: Mon Depot
Geruite stof: Stof Op ZolderComplementair met Conrad De blouse op basis van de rechte jurk maakte ik in januari, ik koos een stofje van bij Mon Depot (MAAN) en volgde gewoon de uitleg uit het boek. De husband maakte speciaal voor deze wedstrijd een nieuwe, heldere foto, thank you! 👍


Voor Conrad maakte ik in dezelfde stof het hemdje uit het boek, mijn favoriete creatie. Een heel tof kraagje, een mooi plooitje op de rug en een verzorgde afwerking onderaan geven dit hemdje een sportieve toets, het hemdje oogt mooi (ik blij) en hij kan bewegen (hij blij).Small things sweaters voor Amélie, Conrad en mama 


Voor de sweaters van de kinderen combineerde ik stoffen van About Blue Fabrics (en Eva Mouton) en voor mijn sweater gebruikte ik een stof van Zonen09 met een strijkapplicatie van Eva Mouton.


Stoffen: About blue fabrics en Zonen09
Matching T-shirts voor Amélie en Conrad 

Ook de stofjes van Elvelyckan Design zijn perfect om te twinnen. Ik maakte 4 T-shirts en combineerde met wit en jeans.


Stoffen: Elvelyckan Design (De stoffenkamer)

Tot zover mijn bijdrage voor de wedstrijd, welke combinatie vinden jullie de mooiste?

Groetjes en tot de volgende keer,
Inge

4 opmerkingen:

  1. Jij hebt duidelijk niet stilgezeten! Heel erg mooie outfits allemaal. Ik ben grote fan van het hemdje voor je zoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waauw jij bent druk bezig geweest. Jullie schitteren. Prachtige foto's

    BeantwoordenVerwijderen