Amélie & Conrad

Amélie & Conrad

woensdag 22 juni 2016

DE LIZ JURK (La Maison Victor)

Het geoefend oog ziet meteen dat het verwerken van de elastiek mij niet perfect is gelukt bij deze LIZ JURK. Was de elastiek te weinig elastisch of diende ik een zigzagsteek te gebruiken in plaats van een rechte steek om op deze rimpelelastiek te stikken, geen idee. Zijn er dames bij wie dit wel perfect recht is gelukt, ik hoor het graag? Zou het ook lukken om deze jurk te maken met een fijner en meer elastisch strookje op het boven- en onderpand voor en achter, en met een taillestrook ertussen (zoals bij de Little Black Dress van la Maison Victor)? Ik las dat anderen elastisch garen gebruikten? Ik ben toch wel benieuwd om de ultieme handige oplossing te zien passeren! Voor de rest is dit een heel comfortabel kleedje, het super zomers stofje is er eentje van Lily Balou van bij MonDepot. Regen of zon buiten, met dit stofje is het hoe dan ook elke dag zomer!
Tot de volgende keer!

5 opmerkingen:

 1. Elastiek moet je met zigzagsteek doen hé, de rechte steek haalt er de rek uit. Ik vermoed dat dat alvast een deel van het probleem kan zijn. Voor de rest is het alleszins een superzomers kleedje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga eens de test doen met een restje stof en elastiek, kon me niet voorstellen dat je met een zigzagsteek 5 evenwijdige lijnen kan bekomen :)

   Verwijderen
  2. http://blog.deer-and-doe.fr/2530-reglisse-sew-along-remplacer-lelastique-par-des-smocks/

   Deze manier lijkt mij ook wel handig, een aparte strook die je dan nadien aan het bovenstuk en aan de rok bevestigt. Hier werken ze met garen en een zigzag over dat elastisch garen. In vergelijking met alle voorbeelden die ik vind, moet er in het geval van de Liz-jurk wel héél veel stof gerimpeld worden, wordt vervolgd ...

   Verwijderen
 2. Toch een leuk jurkje geworden! Zelf weinig ervaring met elastiek, dus kan je geen tips geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch een leuk jurkje geworden! Zelf weinig ervaring met elastiek, dus kan je geen tips geven.

  BeantwoordenVerwijderen